In de media, Nieuwtjes

Dankbaar artikel over Christel in Chapeau door Cynthia Reekmans

Op 15/11/2018 verscheen er een mooi artikel van Cynthia Reekmans over Christel. Lees hieronder het artikel.
Nagels voor een nagelbijter

Cynthia onthult hoe ze afscheid nam van een slechte gewoonte

Slechte gewoontes? Iedereen heeft er wel eentje. Een tik, verslaafd aan choco op de boterham, roken of nagelbijten. Bij mij is het naast die choco, vooral dat nagelbijten. Ik heb er ook een verklaring voor. Tot m’n zesde droeg ik een bundel tutten (fopspenen) bij me. De sint had die al eens teruggebracht na een mislukte poging om afscheid te nemen van mijn beste vriendjes. Maar toen ze voorgoed verdwenen in de kachel van mijn oma en opa, ging ik stande pede op zoek naar een alternatief. Inderdaad… vingers en nagels in de mond, tot grote ergernis van mijn moeder.

Nagellak met vieze smaak

Mijn moeder heeft er dan ook alles aan gedaan om het me af te leren. Een nagellakje erop in een mooie kleur, want dan zou ik het zo mooi willen houden. NOT! Eentje met een vieze smaak, want dan zou ik mijn vingers automatisch uit mijn mond laten. NOT! Ik denk zelfs dat ze ooit gebeden heeft om het te laten stoppen.

Niets hielp. Totdat ik zo een tien jaar geleden Christel Audenaerd ontmoette in ons programma op TVL. Christel is niet zomaar een nagelstyliste, maar een ware nagelkunstenares. Ze voorziet dames van nagels met tekening en brillantjes erop. Toen ze mijn handen zag, zei ze: ,,Ik zal je helpen om aan mooie nagels te komen.” 

Een beetje argwanend maakte ik een afspraak. Kunstwerkjes zag ik niet meteen zitten, want ik had nog nooit lange nagels gehad, laat staan gelakte versies. Maar Christel pakte het stap voor stap aan. Met tipjes, die net voorbij mijn vingertoppen kwamen, zijn we gestart. Zeer onwennig in het  begin, want ik kreeg zelfs mijn broek niet open of dicht. En als ik de ramen poetste, hield ik mijn spons op een iet wat gekke manier vast.  Maar al snel werd ik het gewoon en kon er zelfs al eens een lakje op. 

Nagelkunstenares
Christel maakt van elke nagel een echt kunstwerk. Zo kan ze de gekste tekeningen aanbrengen op de nagels, of je nagels voorzien van een gel die van kleur verandert naarmate het kouder of warmer wordt. Die gekke dingen hoeven natuurlijk niet voor mij, maar ik sta telkens weer versteld hoe nauwgezet ze te werk kan gaan.

Genetisch bepaald
Het is duidelijk.  Ik ben ondertussen helemaal gek van mooie nagels. Want geef toe, verzorgde handen, maken de beste indruk. En hoewel ik de mijne nog vaak naar mijn mond breng, tot grote ergernis van mijn man, heb ik steeds minder de drang om de nagels er af te bijten. Nu, ze zeggen wel eens dat nagelbijten genetisch is bepaald en dat je er nooit van af geraakt. Aan dat laatste werk ik, maar zowel mijn dochter van 4 als zoon van 2 bijten nu ook al hun nageltjes af. L’histoire se répète. Dus ik hoop dat Christel nog een tijdje verder zal doen!