[sta_anchor id=”top” /]Opleiding Nagelstyling:

                – Gel Polish
                – Theorie
                – Klassieke Gel
                – Poedergel
                – 3 in 1 systeem
                – Bijwerken
                – Sjablonen
                – Examen
                – Oefenlessen
                – Startpakketten

Gel nagels Nail Art

Er is continu een grote vraag naar goed opgeleide nagelstylistes. En de vraag blijft groeien. Maar de nadruk zal steeds meer komen te liggen op “goed opgeleide” nagelstylistes. Daarom is het belangrijk dat je je beslissing waar je de cursus nagelstyling gaat volgen goed afweegt. Het is niet alleen een grote investering (die je snel kunt terugverdienen), maar je moet het met plezier doen en blijven doen. Met de juiste begeleiding tijdens en na je cursus is de kans op slagen het grootst.

Blue Sage heeft een team van ervaren nagelstylistes ter beschikking die dagelijks in de praktijk staan. De evoluties en trends worden op de voet gevolgd zodat ook jij steeds op de hoogte blijft van de laatste technieken en materialen die gebruikt worden.

Veel nagelstylistes hebben hun eerste stappen in de nagelwereld gezet na een cursus bij Blue Sage. Christel Audenaerd is de gedreven kracht die met haar jarenlange ervaring en eindeloze creativiteit een goede basis kan leggen voor een goede start van je carrière. Regelmatig wordt ze uitgenodigd op schoonheidsscholen om demonstratielessen te geven. Tot ver in het buitenland toe.

Hier onder vind je meer details over de cursus nagelstyling. Mocht je dan alsnog met vragen zitten, aarzel dan niet om ze aan ons te stellen. dean@bluesage.be

[sta_anchor id=”gp” unsan=”GP” /]Workshop Gel Polish: een goede start
Lesgeld is €75 maar bij aankoop van een starterspakket is deze workshop GRATIS. Startpakket is nodig om deze workshop te volgen. 

Inschrijven          Data voorstellen       Starterspakket 

Als je nageltjes kunt lakken, dan kan je leren Gel Polish te plaatsen. Om de workshop Gel Polish te volgen heb je geen voorkennis nodig. Iedereen kan deze workshop volgen om te leren nageltjes te plaatsen die wekenlang mooi blijven zonder onderhoud.

Vroeger werden de nageltjes gekleurd met Color Gel. Door de grote populariteit van Gel Polish heeft deze de rol van de Color Gel overgenomen. Nu worden nageltjes gekleurd met Gel Polish.

 

Curacao

Gel Polish heeft echter zijn beperkingen. Je kan er niet mee verlengen of de vorm aanpassen. Als deze niet is zoals nodig, om de nageltjes te maken zoals de klant dit wenst, dan dien je een kunstnagel te maken. En dit is het terrein van de nagelstyliste. Daarvoor dien je een cursus nagelstyling te volgen. Dan maak je met Gel en tips of sjablonen een kunstnagel die wél beantwoord aan dat wat de klant verwacht. Eens deze nagel gevormd kan je weer aan de slag met Gel Polish.

Zo eenvoudig? Ja, maar er loeren enkele “gevaren” om de hoek. Er zijn heel wat weetjes die je best weet voor al eer je begint. Anders zou het bijvoorbeeld kunnen dat er heel snel haarscheurtjes optreden in de Gelnagel. En dat wil je echt niet hebben. Al deze zaken leer je in de cursus nagelstyling.

Maar misschien wil je eerst even ervaren of nageltjes plaatsen wel iets voor jou is. Dan is deze workshop ideaal voor het vak maar ook om ons beter te leren kennen. Eer je een grote investering plaatst in een cursus en bijhorende materialen leer je zo of dit is wat je echt wilt leren. Dan ga je nog meer overtuigd beginnen aan de cursus nagelstyling en is je kans op succes ook groter.

Het lesgeld voor deze workshop is slechts €75. Bovendien mag je hier je aankoop van het starterspakket aftrekken. Heb je dus het starterspakket of voor €75 producten aangekocht, dan is deze workshop GRATIS. Een zeer voordelige manier dus om te testen of dit is wat en wie je zoekt.

Wil je voor het echte nagelwerk gaan en ben je overtuigd om de cursus nagelstyling te volgen, dan ga je ook de workshop Gel Polish dienen te volgen om nageltjes te kleuren. Het is dus zeker geen verloren investering indien je begint met de workshop Gel Polish.

Terug naar top klik hier

[sta_anchor id=”anker” /]1)Het eerste deel van de cursus is een theoretisch gedeelte van 3 uur.
Lesgeld is €110. Geen materiaal nodig.

Inschrijven          Data voorstellen

In 3 uur wordt uitgelegd hoe het nagelwereldje in elkaar steekt. Wat de geplogenheden zijn, waar je aan dient te beantwoorden. Er wordt dieper ingegaan op de anatomie van de nagel en mogelijke complicaties en ziekten die je moet kunnen herkennen om een juiste oplossing voor te stellen. De producten die gangbaar zijn worden nader bekeken. Je leert ook om de voorbereidingen te maken om een set nagels aan te brengen. Je leert een manicure. Kortom 3 uur die goed gevuld zijn en van de eerste tot de laatste minuut zullen boeien.

Terug naar top klik hier

 

[sta_anchor id=”anker2″ /]2)Keuze tussen Poedergel en/of ProTec het “klassieke Gel systeem”. 2 x 3 uur les per systeem.
Lesgeld €225 per systeem. Startpakket nodig

Inschrijven          Data voorstellen

Na de theoretische cursus dien je te kiezen of je verder wenst te gaan in het Poeder Gel Systeem of dat je kiest voor het Klassieke Gel Systeem of voor beiden.

[one_second]

[/one_second]

 

Het Poeder Gel Systeem is een heel goede manier om te starten als nagelstyliste. Doordat er een poeder (geen acryl) wordt toegevoegd aan de Gel voor dat de hand onder de lamp gaat, bekomen we een heel aantal voordelen. De uithardingstijd wordt ingekort wat een aanzienlijke tijdbesparing geeft. De Gel gaat niet krimpen waardoor er geen branderig gevoel is tijdens het uitharden onder de lamp. Het poeder kruipt waar jij soms een foutje gemaakt hebt. Hierdoor worden foutjes gecorrigeerd waardoor je sneller aan een goed resultaat zit. Je kunt op een eenvoudige manier speciale effecten toevoegen aan de Gel. Kortom, Poeder Gel is een ideaal systeem om te starten als nagelstyliste en om je studio mee op te starten.

Het “klassieke” Gel systeem.
Dit systeem is uitermate geschikt voor nageltjes die zwaar belast worden. Ideaal voor kapsters, horeca en schoonmaakpersoneel. Zelfs als de handen vaak in het water gaan blijft dit systeem lang mooi. De klassieke Gel heeft echter een langere uithardingstijd nodig en zodoende duurt het plaatsen van een set iets langer. De Gel die we gebruiken is geschikt voor de UV lamp maar ook voor de LED-lamp. Hierdoor wordt de plaatsingstijd gereduceerd tot de helft. Ook zit er al een basis en bouwlaag in deze Gel waardoor de tijd met zelfs een halfuur kan worden ingekort (enkel met de Gel die wij gebruiken). Je bent dus sneller klaar met nog een beter en steviger resultaat. Zodoende is dit systeem nu super interessant. Het klassieke Gel systeem is ideaal voor nagels die zwaar belast worden en perfect voor de nagelstyliste die al wat ervaring heeft.

Na de theoretische cursus kan je dus kiezen of je verder gaat met het Poeder Gel Systeem of met het Klassieke Gel Systeem of beiden. Beide cursussen duren 2 x 3 uur en het lesgeld is €225 per cursus.

Iedere cursus heeft zijn eigen startpakket. Voor de cursus Poeder Gel is de prijs van het starterspakket 60.69€. Voor de cursus Klassieke Gel Systeem is dit 73.5€ voor het starterspakket. De inhoud van het starterspakket vind je door hier te klikken. Zelf zijn we nog een starterspakket aan het maken voor de Klassieke Gel omdat deze nieuw is. Had je over dit pakket graag meer info gehad kan je een mailtje sturen naar dean@bluesage.be.

2B) 3in1 Systeem: een uitbreiding van de module Poedergel. 3 uur les.
Lesgeld 90€. Bepaalde materialen nodig.

Inschrijven          Data voorstellen

Heb je de module Poedergel gevolgd, dan kan je nog een uitbreidingsmodule volgen, namelijk het 3in1 systeem.
Door de fantastische eigenschappen van het poeder dat op het laatste ogenblik wordt toegevoegd aan de gel, net voor de hand onder de lamp gaat, heeft dit systeem een nieuwe (r)evolutie op gang gebracht. Je kan dit poeder, dat vroeger neutraal was van kleur, nu krijgen in allerlei kleuren en effecten. Vroeger diende je een extra Gel-laag aan te brengen om je nagels te kleuren.  Nu kan dit door gewoon de juiste kleur poeder te kiezen. Geen extra gel-laag betekent dat je nog dunnen en natuurlijker kunt werken. Ook de tijd van plaatsen en uitharden wordt korter. Een groot voordeel dat de een ware verschuiving veroorzaakt heeft.

Momenteel kan je dan ook het poeder krijgen onder verschillende benamingen waarvan “dipping” één van de meest gekende is. LeChat werkt al tientallen jaren met dit systeem en is er ook de uitvinder van. Dit geeft dat er een pak ervaring is opgedaan in al deze jaren. Dit concurrentievoordeel leer je tijdens de cursus “3in1”

Terug naar top klik hier

[sta_anchor id=”anker3″ /]3) Bijwerken. 2 uur les.
Lesgeld 110€ Geen materialen nodig.

Inschrijven          Data voorstellen

Na het volgen van het Poeder Gel Systeem of het klassieke Gel Systeem of beiden kan je doorschuiven naar de module “Bijwerken”. Lesgeld bedraagt 110€. Geen materialen nodig. In deze module van 2 uur leer je wat je moet doen als je klant na een paar weken terugkomt om de nagels te laten bijwerken. Je leert dan ook welke materialen je nodig hebt en hoe je hier mee moet omgaan. Wil je nadien een freestoestel aanschaffen dan kunnen we deze bestellen voor je.

Terug naar top klik hier

[sta_anchor id=”anker4″ /]4) Sjablonen. 3 uur les.
Lesgeld 110€. Bepaalde materialen nodig.

Inschrijven          Data voorstellen

Als de nagel verlengd dient te worden kan je hiervoor gebruik maken van verschillende systemen. Verlengen met tips is veruit het meest gekende. Maar je kan ook verlengen door een op voorhand geprinte sticker onder de nagel te schuiven en hierop de Gel aan te brengen. Dit zijn sjablonen. Dit vereist een speciale techniek om tot een mooi resultaat te komen. Eens je deze knepen te pakken hebt kan je eindeloos lange en mooie stiletto’s maken. Dit is de basis om echte kunstwerken te maken.

Maar je kan met sjablonen ook heel wat subtieler te werk gaan en oplossingen creëren voor moeilijke situaties.
Sjablonen hebben bovendien het voordeel dat ze zich aanpassen aan iedere breedte van de klant haar nagels. Dit is een groot voordeel ten opzichte van tips.
Dit leer je allemaal in dit lesdeel.

Terug naar top klik hier

[sta_anchor id=”anker5″ /]5) Examen. 3 uur les
Lesgeld 110€ Geen materialen nodig.

Inschrijven          Data voorstellen

Als afsluiting van de cursus is er een 3 uur durende module waarin alles nog even herhaald wordt. Waarin problemen die je onderweg bent tegengekomen nog eens worden bekeken.

 

Dan is het tijd om een theoretische proef af te leggen. Gevolgd door een praktische proef. Eens dit alles naar behoren afgewerkt krijg je een certificaat om aan je klanten duidelijk te maken dat je voor een degelijke cursus gekozen hebt. Ook dat je een goede basis gevolgd hebt om de mooiste nageltjes te plaatsen.

Om het examen af te leggen, zijn er bepaalde vereisten: je dient een French, een Full Color en 1 nagel met een sjabloon te maken tijdens het praktijkexamen op jouw model. Ook dien je een, door jou gemaakte, klantenfiche mee te brengen. De uitslag van het examen ontvang je binnen 30 dagen.

 

Terug naar top klik hier

[sta_anchor id=”anker6″ /]6) Oefenlessen. Zoveel en zo vaak je zelf wenst.
Lesgeld: GRATIS.

Je kan enkel een goede nagelstyliste worden door veel te oefenen. De problemen die je onderweg gaat tegenkomen zijn voor iedereen anders. Onze jarenlange ervaring leert ons dat het oefenen het moeilijkst is. Misschien ben je iemand die niet goed functioneert in een grote groep. Misschien heb je veel individuele aandacht nodig. Misschien ben je snel afgeleid. Misschien heb je een heel drukke agenda die niet veel mogelijkheden laat of ben je iemand die graag baas is over haar eigen agenda. Misschien … Er zijn zoveel redenen waardoor het niet lukt om de planning van een opgelegd schema van oefenen te volgen.

Je krijgt de kans om samen met ons je data te bepalen. Wat het best past voor jou en ons. Ook heb je de optie om privéles te volgen. Dit zorgt voor een prijsverhoging maar je krijgt nog meer aandacht waardoor je snel gaat leren. Wil je hier meer over weten zijn je vragen altijd welkom via de mail dean@bluesage.be.
Voor telefonisch contact kan je bellen naar het nummer 011/60.53.76. We staan open voor al je vragen en helpen je graag verder naar het volgende niveau van jouw succes!

 

Uit ervaring weten we dat het beste systeem is je vrij te laten om te oefenen, zoveel en zo lang jij dit nodig acht. Niet alleen drukt dit de prijs van de cursus. Je kan komen oefenen wanneer dat het jou past. Jarenlang als je dit wenst. Steeds zullen er ervaren nagelstylistes beschikbaar zijn om je met raad en daad bij te staan.

 

Ben je bezig met het plaatsen van nageltjes en kom je een probleem tegen? Er staat een team van ervaringsdeskundigen klaar om je bij te staan. Op het moment zelf. Of nadien om het probleem te bespreken. Of je neemt een model mee naar de oefenles om dit probleem te bespreken.

Zo kan je jezelf continu bijscholen en verbeteren

 

Wens je je in te schrijven voor de cursus? Dit kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar dean@bluesage.be . Je krijgt dan al de nodige informatie om je inschrijving af te ronden.
Wens je meer bijkomende informatie? Dit kan ook via mail, of telefonisch 011/60.53.76. Ook kan je een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

 

Als je vragen hebt: we horen ze graag!

Vragen         

Terug naar top klik hier

[sta_anchor id=”sppg” /]Startpakket poedergel