OPBOUW CURSUS

Het eerste deel van de cursus is een theoretisch gedeelte van 3 uur. Lesgeld is 110€. Geen materiaal nodig.

In 3 uur wordt uitgelegd hoe het nagelwereldje in elkaar steekt. Wat de geplogenheden zijn, waar je aan dient te beantwoorden. Er wordt dieper ingegaan op de anatomie van de nagel en mogelijke complicaties en ziekten die je moet kunnen herkennen om een juiste oplossing voor te stellen. De producten die gangbaar zijn worden nader bekeken. Je leert ook om de voorbereidingen te maken om een set nagels aan te brengen. Je leert een manicure. Kortom 3 uur die goed gevuld zijn en van de eerste tot de laatste minuut zullen boeien.

Speciale effecten

Na deze theoretische cursus dien je te kiezen of je verder wenst te gaan in het Poeder Gel Systeem of dat je kiest voor het ProTec Systeem of voor beiden.
 
Het Poeder Gel Systeem is een heel goede manier om te starten als nagelstyliste. Doordat er een poeder (geen acryl) wordt toegevoegd aan de Gel voor dat de hand onder de lamp gaat bekomen we een heel aantal voordelen. De uithardingstijd wordt ingekort wat een aanzienlijke tijdbesparing geeft. De Gel gaat niet krimpen waardoor er geen branderig gevoel is tijdens het uitharden onder de lamp. Het poeder kruipt waar jij soms een foutje gemaakt hebt. Hierdoor worden foutjes gecorrigeerd waardoor je sneller aan een goed resultaat zit. Je kunt op een eenvoudige manier speciale effecten toevoegen aan de Gel. Kortom, Poeder Gel is een ideaal systeem om te starten als nagelstyliste en om je studio mee op te starten.
 

ProTec is het “klassieke” Gel systeem. Dit systeem is uitermate geschikt voor nageltjes die zwaar belast worden. Ideaal voor kapsters, horeca en poetspersoneel. Zelfs als de handen vaak in het water gaan blijft dit systeem lang mooi. ProTec heeft echter een langere uithardingstijd nodig en zodoende duurt het plaatsen van een set iets langer. Maar sinds kort kunnen we deze Gel die vroeger enkel geschikt was voor UV licht nu ook geschikt maken voor de LED-lamp. Hierdoor wordt de plaatsingstijd gereduceerd tot de helft. Zodoende is dit ProTec systeem nu superinteressant. Weer een innovatieve evolutie van LeChat. Het ProTec systeem is ideaal voor nagels die zwaar belast worden en perfect voor de nagelstyliste die al wat ervaring heeft.

 
Na de theoretische cursus kan je dus kiezen of je verder gaat met het Poeder Gel Systeem of met het ProTec Systeem of beiden. Beide cursussen duren 2 x 3 uur en het lesgeld is 225€ per cursus.
 
Nagelstyling

Iedere cursus heeft zijn eigen startpakket. Voor de cursus Poeder Gel is de prijs van het starterspakket 129.04€. Voor de cursus ProTec Systeem is dit 153.33€ voor het starterspakket. De inhoud van het starterspakket vind je door hier te klikken.
Je kunt ook kiezen voor een uitgebreider materialenpakket, het luxe-startpakket (350€). Hier zit ondermeer een UV-lamp bij inbegrepen. Wat er nog in zit vind je hier.

Je kan een aanzienlijk voordeel doen door je LeChat ProFiCard aan te vragen. Klik hier voor het aanvraagformulier.

Omdat we steeds op zoek zijn om de cursus verantwoord goedkoop te maken geven we de mogelijkheid om dit luxe-startpakket aan te schaffen. Zonder verplichting. Misschien heb je al een UV-lamp en is dit geen goede uitbreiding voor jou. Dan houd je het best bij het starterspakket. Of je hebt al een luxe-pakket gekocht in de module Poeder Gel Systeem. Dan heb je natuurlijk zo een uitgebreid pakket niet nodig als je ook kiest voor de module ProTec Systeem. Hierdoor drukken we de prijs aanzienlijk en ligt de mogelijkheid om beide systemen te volgen gemakkelijker binnen ieders bereik.

Na het volgen van het Poeder Gel Systeem of het ProTec Systeem of beiden kan je doorschuiven naar de module “Bijwerken”. Lesgeld 75€. Geen materialen nodig. In deze module van 2 uur leer je wat je moet doen als je klantje na een paar weken terug komt om de nageltjes te laten bijwerken. Je leert dan ook welke materialen je nodig hebt en hoe je hier mee moet omgaan. Wil je nadien een freestoestel kopen dan kan dit in onze winkel.

 
Als afsluiting van de cursus is er een 3 uur durende module waarin alles nog even herhaald wordt. Waarin problemen die je onderweg bent tegengekomen nog eens worden bekeken.
 
Dan is het tijd om een theoretische proef af te leggen. Gevolgd door een praktische proef. Eens dit alles naar behoren afgewerkt krijg je een certificaat om aan je klanten duidelijk te maken dat je voor een degelijke cursus gekozen hebt en dat je een goede basis gevolgd hebt om de mooiste nageltjes te plaatsen.
Om het examen af te leggen, zijn er bepaalde vereisten: je dient een French en Full Color te maken tijdens het praktijkexamen op jouw model. Ook dien je een, door jou gemaakte, klantenfiche mee te brengen. De uitslag van het examen ontvang je binnen 30 dagen.
 

Totaalpakket
Kies je om het hele pakket te nemen (poedergel of ProTec) krijg je een pakketkorting van 20%.
Voorwaarden zijn dat je de hele cursus reserveert en betaalt.
Totaalpakket (Poedergel of ProTec) is 520€ -20% = 416€ inclusief BTW (=343.80€ exclusief BTW).
Deze prijzen zijn zonder de producten om thuis te werken. 

Superpakket
Kies je om het hele pakket te nemen (poedergel en ProTec) krijg je een pakketkorting van 25%.
Voorwaarden zijn dat je de hele cursus (Poeder Gel én ProTec) reserveert en betaalt.
Superpakket (Poedergel én ProTec) is 745€ -25% = 558.75€ inclusief BTW (=461.78€ exclusief BTW).
Deze prijzen zijn zonder de producten om thuis te werken.