Boek hier je afspraak met een voucher

Heb je een voucher gekocht of gekregen van Social Deal, Groupon, .... of heb je een cadeaubox? 

Klik hier om op een eenvoudige manier een afspraak te maken. 

Opleiding Nagelstyling

Poedergel en/of ProTec Gel UV Systeem (klassieke Gel)? Wat te kiezen?

Powder Gel of Poedergel


Je zou graag nagelstyliste worden? Je bent nagelstyliste maar zou graag ook leren werken met poeder gel (Powder Gel) of het klassieke gel systeem van LeChat? 

Heb je nog geen ervaring als nagelstyliste raden we je aan om eerst de cursus Theorie Nagelstyling te volgen. Hier leer je de elementaire kennis over de handen in het algemeen en de nagels specifiek, die onontbeerlijk is om een goede nagelstyliste te worden. Je leert de anatomie, veel voorkomende gebreken en ziektes, aandachtspunten en nog veel meer. Je leert hier ook een basis manicure uitvoeren.

Lukt het je niet om de theorie te volgen voor het aanvangen van de lessen praktijk, dan kunnen we samen bekijken of je dit eventueel op een later tijdstip kan volgen.

Gel Polish is gigantisch populair. Maar om Gel Polish te plaatsen heb je een goede basisnagel nodig. Is de natuurlijke nagel van vorm en lengte goed genoeg om mee te werken, dan kan Gel Polish een heel goede oplossing zijn. Maar wat als de lengte of de vorm niet volstaan of niet zijn zoals gewenst? Dan dient deze te worden aangepast. En dit is het terrein van een nagelstyliste. Een goed opgeleide nagelstyliste kan natuurlijk nog veel meer. Maar gewoonlijk is deze situatie de eerste die de kennis van een nagelstyliste vereist.

Een nagelstyliste kan dus de vorm en de lengte van een nagel aanpassen naar wens van de klant of naar de behoefte van het gevraagde ontwerp. Er zijn weinig klantjes die van nature een ideale nagel hebben om bijvoorbeeld een stiletto te maken. Een goed opgeleide nagelstyliste kan ook een nagelbed verlengen of werken met camouflagegels.

Een nagelstyliste maakt hiervoor gebruik van tips of sjablonen en acryl of Gel. Wij geven geen les meer in het plaatsen van acryl. Hier hebben we een hele reeks goede redenen voor.  De belangrijkste zijn gezondheid en de indringende geur die gepaard gaat met het plaatsen van acryl. Tegenwoordig zijn de Gels van zo een goede kwaliteit dat ze acryl minstens evenaren of zelfs overstijgen.

Wij volgen het gamma van LeChat voor de Gels. LeChat is één van de grootste producenten van nagelproducten. LeChat is een topmerk dat in ontelbare nagelstudio's , over heel de wereld, wordt gebruikt. Niet in het minst voor zijn uitmuntende prijs/kwaliteitsverhouding. Om klanten te binden is het immers zeer belangrijk dat ze uiterst tevreden zijn.

LeChat heeft buiten een zeer ruim gamma aan Gel Polish 2 Gelsystemen. Het unieke Powder Gel of poedergel en het “klassieke gel” systeem onder de naam ProTec.

Powder Gel of PoedergelPowder Gel of Poedergel

Het Powder Gel systeem is uniek en uiterst praktisch. De Gel zit in een nagellakpotje zoals bij de Gel Polish. Wist je trouwens dat LeChat de eerste was die op het idee kwam om Gel in een nagellakpotje te doen? Nu lijkt dit evident,  maar nog niet zo lang geleden was dit zeer bijzonder.
Net voor de nagels onder de lamp gaan wordt er een dun suikerlaagje van een speciaal poeder over  de Gel gestrooid. Dit extra component mengt zich met de Gel en zorgt voor enkele zeer positieve eigenschappen.
Zo wordt de uithardingstijd drastisch ingekort. Nog slechts 30 seconden.
Maar de Gel krimpt ook niet meer waardoor het geen branderig gevoel geeft. Iets wat door heel veel klanten erg geapprecieerd wordt.
Het poeder kruipt in hoekjes en plaatsen waar jij misschien minder aandachtig gewerkt hebt. Zo is de Powder Gel het ideale systeem voor de beginnende nagelstyliste.
Door het poeder blinken de nagels intenser.
Ze zijn sterker en toch soepel genoeg om kleine slagen en stoten op te vangen zonder de typische haarscheurtjes te krijgen.
Je hebt verschillende soorten poeder die elk voor een bijzonder effect staan: neutraal, iced of stardust.
Het Powder Gel systeem is in principe afweekbaar.
Het is bovendien geschikt voor de UV én de LED lamp.
Powder Gel laat zich uitstekend combineren met Gel Polish.

ProTec Gel UV Systeem = Klassieke GelPowder Gel of Poedergel

Dit wordt het “klassieke Gel Systeem” genoemd omdat de Gel in potjes verpakt zit. Dus geen nagellakpotje, maar een potje met een deksel zodat je de Gel er met een penseel dient uit te halen. Zo werden vroeger de nagelstylistes opgeleid en wordt het nu nog steeds door velen gedaan en aangeleerd.

Er is niets mis met dit systeem en heeft zijn deugdelijkheid door je jaren heen meer dan bewezen. ProTec Gel wordt aangeraden voor het “zware werk”.  Nagels die het dus zwaar te verduren krijgen of dikwijls in het water zitten. Denk maar aan Horeca, kapsters of poetspersoneel. Hun handen zitten zo vaak in het water dat je echt een goede gel moet hebben om hun te helpen met hun nageltjes. ProTec is dus zo een betrouwbaar systeem.

ProTec is een Gel systeem dat geschikt is voor de UV lamp. Met behulp van enkele druppels Gellös maken we deze Gel echter ook geschikt voor de LED lamp zonder dat het zijn degelijke eigenschappen verliest.
Het is een systeem dat wordt aangebracht met het penseel waardoor het voor veel klassiek geschoolde nagelstylistes vertrouwder is om mee te werken.
Het heeft een zeer goede bouwgel maar ook talrijke uitbreidingsmogelijkheden zodat je probleemloos een nagelbed kan verlengen. Ook een ruim gamma aan camouflagekleuren is beschikbaar. Zo kan je de nagels juist aanpassen in functie van de huidskleur van je klantje. Er is immers een verschil in nagels voor bijvoorbeeld een Afrikaans type of een Aziatisch type.
Er zijn speciale Non Cleansing Gel Tops die je niet meer hoeft te poetsen als de laatste laag onder de lamp is geweest.
Ook ProTec laat zich perfect combineren met Gel Polish.
En zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opsommen van de uitzonderlijke eigenschappen van de ProTec Gel waardoor hij zich onderscheidt.

cursus nagelstyling

Je merkt, wij gaan heel ver in de details van de nagelstyling. Dit is dan ook niet alleen ons vak, maar ook onze passie. En dat merk je ook in het lesprogramma. De lessen nagelstyling worden gegeven door Christel Audenaerd persoonlijk of onder haar gedreven leiding. Steeds in kleine groepjes van 1 tot maximaal 10 personen. Zo krijgt iedereen individueel de aandacht die ze verdient.

Christel Audenaerd hoeven we niet meer voor te stellen. Met haar meer dan 20 jaar ervaring in nagelstyling wordt ze regelmatig gevraagd op radio en TV als ervaringsdeskundige. Ook scholen met een richting schoonheidsspecialiste werken graag met Christel samen. In haar boek geeft ze tips en tricks om mooie nageltjes te plaatsen. Geen wonder dat BV’s regelmatig bij haar binnenwandelen.
Niet alleen kan Christel bogen op een rijke en boeiende ervaring als nagelstyliste, maar ze kan je ook bijstaan in het succesvol uitbouwen van je eigen nagelstudio. Christel heeft ook een ruime ervaring in het lesgeven en heeft nu een systeem ontwikkeld dat snel leert, goede resultaten levert en aangenaam is om te volgen.

Bovendien is het zeer budgetvriendelijk. Tijdens de cursus concentreren we ons op de overdracht van kennis , zowel praktisch als theoretisch. Het oefenen en inprenten doe je thuis in je vertrouwde omgeving en/of tijdens de oefenlessen onder begeleiding. Deze oefenlessen zijn gratis en mag je zo vaak volgen als je wenst. Deze oefenlesuren tellen we niet mee in de cursus. Hierdoor kan het lijken dat de cursus heel kort is. Maar je maakt de cursus dus zo lang en uitgebreid als je zelf wilt zonder dat het budget overdreven hoog wordt. Want de uren van het oefenen worden niet meegeteld in de lesuren, enkel de intensieve échte lesuren worden geteld.

Na de cursus zijn er nog diverse uitbreidingsmogelijkheden zodat je je als nagelstyliste steeds kunt blijven verbeteren.

lechat

Onze hulplijnen staan ter beschikking. Heb je een probleempje bij een klant of lukt iets niet zoals je dat graag wenst, dan kan je steeds naar onze oefenlessen komen. Dan bekijken we samen het probleem en zoeken we een oplossing.
 Is het een dringend probleem dat snel moet opgelost worden dan zijn we bereikbaar via mail, telefoon, Social Media, SMS, … Je bent nooit alleen met je klant. Je hebt steeds hulp binnen handbereik.

Na het volgen van de cursus dien je productjes aan te schaffen voor in je studio. Blue Sage is de hoofdinvoerder voor de nagelproducten van LeChat in de Benelux. We beschikken over heel het gamma van LeChat zodat je ruime keuze hebt in producten en kleuren, allen van topkwaliteit. ter beschikking. Heb je een probleempje bij een klant of lukt iets niet zoals je dat graag wenst, dan kan je steeds naar onze oefenlessen komen. Dan bekijken we samen het probleem en zoeken we een oplossing.
Is het een dringend probleem dat snel moet opgelost worden dan zijn we bereikbaar via mail, telefoon, Social Media, SMS, … Je bent nooit alleen met je klant. Je hebt steeds hulp binnen handbereik.

Mocht je nog vragen hebben over de cursus nagelstyling aarzel dan niet om even contact te nemen via info@bluesage.be . Dan doen we onze uiterste best om je zo snel mogelijk een antwoord te bezorgen.
De klacht die ons het meest bereikt is: jammer dat we jullie niet eerder hebben leren kennen. We kijken er naar uit om je tijdig de informatie te bezorgen waarnaar je op zoek bent. Ongetwijfeld ga je dan de beste beslissing voor jou situatie nemen. We helpen je graag.